Domestic extension at Sibthorpe

This modest extension provides essential space for a Utility Room at the front, which enabled the kitchen to be re-modeled. A draughty, unusable strip of waste ground to the side of the house was turned into a valuable addition to the living-space.

As the rear of the house faces south-west it benefits from the evening summer sunshine and takes advantage of the distant views across the Vale of Belvoir. A sun-room was designed which opened out onto the re-landscaped garden.

In order to provide some protection from the bracing winds, a curved, sloping, wall was designed. This shelter for the planting provides a protected sitting-out space.

Internally, self-finished laminated timber beams have been used to provide the structural supports needed for the intricate roof.

Before

Credits:~ General contractor: Beckett Builders of Southwell Laminated timber design and supply http://www.moelven.co.uk/

During
After